FANDOM


Become mermaids!
Emma, Cleo och Rikki är tre sextonåriga tjejer som växer upp på de soldränkta stränderna på Guldkusten i Australien. Emma är självsäker och sportig, Cleo är lite osäker och känslig. Rikki är ‘annorlunda’ - den nya tjejen - självständig och smart. Våra hjältinnor ägnar sig helst åt kläder, stranden och killar - med skolan som ett extra tidsfördriv.

På grund av Rikki, blir tjejerna en dag skeppsbrutna ute på havet och flyter mot den mystiska ön Mako. De tre stadstjejerna blir tvungna att utforska den läskiga ön som är täckt av djungel, innan de blir instängda i en urgammal grotta under en vulkan. De hittar en tunnel under vattnet och bestämmer sig för att simma ut. Just när de går ner blir vattnet upplyst av fullmånens ljus och allt glimmar i ett mystiskt sken.

Emma, Cleo och Rikki tar sig bort från ön så fort de bara kan och tillbaka till sina ‘normala’ liv. De upptäcker sedan att livet aldrig kommer blir normalt igen...

Det är Emma som först inser att allt inte är som det skall när hon går till stranden för ett morgondopp - när hon kommer i kontakt med vattnet börjar en fiskstjärt växa ut! De andra tjejerna upptäcker också samma sak; Cleo i badet och Rikki, när hon kommer nära en vattenspridare! Det verkar som om de bara har några sekunder på sig att bli torra innan långa, eleganta fenor växer ut! De är sjöjungfrur!

Men överraskningarna är inte riktigt över. När flickorna experimenterar kommer de underfund med att de besitter helt speciella magiska krafter över H2O. Emma kan frysa vatten. Cleo kan förstora en droppe vatten och forma det till precis vad som helst. Och Rikki kan koka vatten med en enkel handrörelse.

Vardagliga situationer har nu blivit komplicerade. Morgonduschen, simlektionerna och regnväder, allt skapar ordentliga problem. Men tillsammans med deras lojala vän Lewis, lyckas flickorna återgå till sina normala tonårsliv. Det är inte lätt att vara normal när man är en deltidsarbetande sjöjungfru!

Tjejerna hamnar i en underbar undervattensvärld, men på grund av sina starka krafter dras de in i många vilda äventyr. Och när den elaka grannkillen Zane Bennett blir räddad från en sjunkande båt av Emma, visar han sig bli det största hotet av alla. Eftersom han ‘sett något’ under vattnet, ger sig Zane ut på en jakt efter den mystiska varelsen som lurar ute till havs.